Kárfelvétel

Keressen minket! (+36 20 378 19 31)

Kárfelvétel, kárügyintézés


A autó kárbejelentés után a biztosító első sorban elvégzi a fedezet ellenőrzését, azaz megnézi, hogy ha károkozónak van-e érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása a károkozó autóra.

Ha a biztosítási fedezet rendben van, akkor a kötelező biztosító kár szakértője két munkanapon belül felveszi a kapcsolatot a kárt szenvedett károsulttal. A gépjármű kárbejelentést követő kárfelvétel során a kárszakértő mindent sérülést rögzít a kárfelvételi jegyzőkönyv kitöltésével.

Eközben elkezdi a jogalap kivizsgálását is, azaz összeveti a sérüléseket a gépjármű kárbejelentésben szereplő körülményekkel. A sérülések kárfelvételi jegyzőkönyvben történő rögzítése, után számításokat is végez.

A kárszakértő kárfelmérése és kalkulációja után a biztosítótársaság ellenőrzi, hogy a gépjármű gazdaságosan javítható-e. Amennyiben a gépjármű gazdaságosan javítható, elkezdődhet a gépjármű javítása.

Az autó kárrendezése a károsult választásának megfelelően történhet a biztosítótársaság kalkulációja alapján, vagy javítási számla alapján.

Fontos tudnunk, hogy a kártérítés meghatározásakor csak azokat az autó sérüléseket veszi figyelembe a biztosító, amelyek a kárfelvételi jegyzőkönyvön rögzítésre kerültek.

Ha javítás során derül ki, hogy van olyan sérülés, ami nem szerepel a gépjármű kárfelvételi jegyzőkönyvön, akkor haladéktalanul pótszemlét kell kérni a  Kárügyintézés folyamatához.

Amikor az derül ki a kárszakértő kalkulációjából, hogy a gépjármű gazdaságosan nem javítható, akkor úgynevezett totálkár rendezésre kerül sor.

Ez az eset a gazdasági totálkár és ebben az esetben a kártérítési összeg alapja a kár időponti érték és a maradványérték különbözete.

A kártérítési összeget csak a tulajdonosnak vagy az általa szabályosan meghatalmazott személynek, javítónak fizetik ki.

Ha a gépjárművet tulajdonjog korlátozás terheli, akkor a finanszírozó banktól, lízingcégtől egy, a kártérítés felvételére szóló engedményező nyilatkozatot kell a károsultnak beszerezni.

Kárfelvétel,Kárügyintézés profiktól


Kárfelvétel ár, kárfelvétel Budapest, kárügyintézés

Cégünk egyik fő szolgáltatása a kárfelvétel, kárügyintézés. Kárfelvétel árakról érdeklődjön elérhetőségeinken!

Blog

Akár igen, akár nem, ha Ön autóval jár, akkor jó, ha tud rólunk, ezért írja be telefonja memóriájába elérhetőségeinket, hogyha gond van, azonnal segíthessünk a kárügyintézésben! Vállaljuk gépjárműve karosszérialakatos munkái elvégzését, teljes körű kárfelvételét! Műhelyünk fel van szerelve mind a nagyobb, mind a kisebb javításokra szükséges, gyári előírásoknak és a gyári technológiának megfelelőszerszámokkal, csapatunk a legújabb javítási technológiákat elsajátítva,felkészülve áll az Ön szolgálatába! A hegesztéseket, csiszolásokat és minden más folyamatot, új és újszerű, folyamatosan karbantartott készülékekkel végezzük. Amikor az derül ki a kárszakértő kalkulációjából, hogy a gépjármű gazdaságosan nem javítható.

Bővebben...

Karambolos gépkocsik teljes körű javítása, karosszéria javítás, kulcsrakész átadással, a kapcsolódó biztosítási ügyintézéssel, rugalmas ügyfél kezeléssel, és kiszolgálással. Klimatizált irodánkban Ügyfeleinknek mindössze a káreseménnyel kapcsolatos adminisztrációt kell elvégezniük, melyben természetesen a segítségükre vagyunk, ha ezt igénylik. A karosszéria javítás a legmodernebb technológiákkal, mobil húzató paddal ,ponthegesztő géppel és minőségi anyagfelhasználással történik. Azt kell mondani, hogy ma már sajnos nem mindegy milyen karosszéria-javító műhelyet választ az ember, a konkurencia éppen olyan nagy, mint a trehányság és a nemtörődömség. Sok helyen alvázvédő alkalmazásával felületileg eltüntetik a problémákat.

Bővebben...